Nya energispartips!

Det hänger mycket på vilka vanor man har i sitt hushåll?

Genom att ändra små saker kan du faktiskt spara energi, bli klimatsnäll och spara pengar. Även på jobbet kan du spara energi genom att göra enkla saker. Det viktiga är att du gör något, och vi hoppas att du ska få tips och idéer på denna sida på vad du kan göra för att bidra med till att bli mer miljösmart.

Kör full maskin

Om du använder diskmaskin: Kör med full maskin. Stäng av torkfunktionen som drar mycket energi. Skrapa av matrester innan disk i stället fär att skölja av dem. Använd kortast möjliga program.

Säg till värden om droppande kranar

En droppande kran kan på en dag dra lika mycket energi och vatten som en dusch och det till ingen nytta. Står kranen och droppar ett helt år motsvarar det 100 fyllda badkar med vatten, helt i onödan!

Välj energieffektiva alternativ vid köp av elektronik

Om du ska köpa ny tv försök att hitta en med inbyggd digitalbox som klarar de sändningar du har hemma. Då slipper du ha en separat digitalbox som kan dra lika mycket el som en mindre tv. Naturskyddsföreningen har en lista med de mest energieffektiva tv-apparaterna på toptensverige.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där hittar du även andra energismarta prylar.