Möt Länsgården under Bostad23 på Conventum Arena i Örebro

Helgen den 11–12 november går Bostad23 av stapeln på Conventum Arena i Örebro. Länsgården finns med som en av utställarna. Det berättar Caroline Warman, som är hyrescontroller på Längsården.

– För oss är det ett tillfälle att möta människor och berätta om Länsgårdens fina lägenheter, säger hon.

Det är första gången Länsgården finns med på bostadsmässan i Örebro. Caroline Warman och hennes kollegor kommer ladda Länsgårdens monter med objektsbeskrivningar, bofakta-broschyrer, foldrar och en hel del annan matnyttig information.

– Vi ser fram emot att möta både befintliga och framtida hyresgäster, säger hon.

Syftet med deltagandet är att berätta om Länsgårdens olika boendealternativ – och inte minst de bostäder som är avsedda för personer över 55 år, förklarar Caroline.

– Vi har framför allt några lediga 55+-lägenheter på Ladugårdsängen som vi gärna vill visa upp för de som kommer till Bostad23. Det finns tvåor och treor i lite olika storlekar just nu.

Den som kan komma i fråga för Länsgårdens lägenheter på Ladugårdsängen behöver ha fyllt 55 år och inte ha några hemmavarande barn. Men Caroline Warman tycker att det kan vara klokt även för yngre personer att bekanta sig med Länsgårdens bostadsutbud.

– Det är ofta smart att ställa sig i kö, så man är redo när behovet väl uppstår. Hos oss på Länsgården kan man samla köpoäng, så det lönar sig att vara ute i god tid, tipsar Caroline.

Den som redan är hyresgäst hos Länsgården har möjlighet att hämta fribiljetter till Bostad23 på Länsgårdens kontor, berättar Caroline.

– Vi har ett begränsat antal fribiljetter som är avsedda för våra hyresgäster, så det är bara att komma förbi och hämta hos oss så länge de räcker.

Vad är det då som utmärker Länsgården som hyresvärd? Caroline tycker egentligen att det är hyresgästerna som ska svara på den frågan, men lyfter ändå fram ett par positiva saker.

– Vi har en väldigt hög standard på materialval, och dessutom en hög servicenivå. Vi har förhållandevis kort responstid på felanmälningar och åtgärdar saker snabbt och enkelt. Det är väl några av de saker vi brukar lyfta fram.

Fotnot: För mer information om Bostad23 hänvisar vi till www.bostadorebro.se. Länsgården kommer finnas i monter C13.