Nytt vård- och omsorgsboende Hallsberg

Hösten 2019 togs första spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Blömsterängen i Hallsberg. I det här projektet samarbetar Länsgården tillsammans med ByggTema och Marge arkitekter. Hyresgäst är Hallsbergs kommun.

Vård- och omsorgsboendet kommer vara cirka 10 000 m2 stort och omfatta hela 128 lägenheter. Huset är en byggnad i två plan och kopplas ihop med befintliga fastigheter genom en länk i markplan. Det nya boendet ligger i anslutning till bland annat vårdcentral, sjukgymnastik, folktandvård, dagvård och allmänpsykiatri.

Det nya boendet präglas av ett tydligt fokus på en kvalitativboendemiljö. Varje lägenhet är i första hand en bostad, och de boende är hyresgäster. Bostaden ska vara en fungerandearbetsplats för vård och omsorg, men boendekvaliteten står i fokus.

Varje lägenhet har hall med pentry, ett rum med vardagsrumsdel och sovrumsdel, samt ett badrum. Stor vikt har lagts på val av material och färg för att skapa en ombonad och trivsam miljö.

Atriumgårdar ansluter direkt till olika avdelningar, en utemiljö som hyresgästerna kan vistas i självständigt.

Vård- och omsorgsboendet kommer klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver. Den 1 april 2022 ska det nya boendet vara klart för inflyttning, då kan Hallsbergs kommun börja inreda och möblera innan de första hyresgästerna flyttar in.